Hatkärlek och statistik

Det här med relationer är ju inte alltid så lätt. Ta till exempel mitt förhållande till sudoku. Om jag och ett sudoku var "in a relationship" på den där kända ansiktsboken skulle det stå "it's complicated". Jag börjar i princip att lösa ett varje dag, men önskar under hela tiden (när jag löser det alltså) att jag snart ska vara färdig så att jag kan göra något annat vettigt istället. Tror att jag kanske blev lite övermätt på just sudoku när jag fick en bok med 125 st i och samtidigt blev sjuk. Resultatet blev ju ett maniskt lösande under väldigt kort tid. Det blev nog lite too much av det goda liksom. Men än idag finns det något som gör att jag fortsätter med att lösa ett vareviga dag, fast det inte är så himlans kul. Hatkärlek tror jag. 
 

Så här kan man se ut när man hatälskar sudoku. Och nej, jag ska inte bli relationsrådgivare. Don't worry. (Be happy)

För övrigt har "En giganternas kamp" utkämpats här i det Tåbyska residenset. Den stora "Kampen om semersterresmålet". Från början kunde kämpe nummer 1 (aka mamma) bara tänka sig att tillbringa en vecka i Köpenhamn, medan kämpe nummer 2 (aka pappa) prompt skulle till Berlin. Kämpe nummer 3 (aka Vendelicious den konflikträdde) lade snabbt ner stridsyxan och bildade ett likgiltighetsparti med noll åsikt om resmålet. Kämpe nummer 4 (aka prick) anlände lite senare men opponerade sig snabbt emot "flera öststatshuvudstäder med judiska kvarter och synagogor". Klart för drabbning!

Ja, så hur gick det sen? Efter några förslag som t.ex. Köpenhamn, Berlin, Dublin, Köpenhamn, Berlin, Warsawa, Köpenhamn, Berlin, "liten fransk by vid kusten", Köpenhamn, Berlin, Moskva, Köpenhamn, Berlin... ja, ni fattar, så kom förvånande nog kämpe nummer 1 med förslaget Hamburg. HAMBURG. Ja, jag kommer ju känna mig hemma i alla fall. Hmm, undra liksom vad man äter i HAMBURG?

Jaja. I rubriken utlovade jag lite statistik så här får ni den!

Antal mottagna samtal på obekväm tid senaste dygnet: 2 st. Det ena kl. 01.10 till hemtelefonen (antal personer jag trodde hade dött: 4, varför ringer man annars hem till någon mitt i natten?) och det andra 06.30 till mobilen (antal gånger jag ångrade att den inte var på ljudlös: tusenmiljoner, ungefär).

Antal roadkill jag sett under springtur: 1 grävling. Färsk. Med tillhörande flugor, ca 50 st.

Antal serverade McFlurry: X antal (X >500). Helt klart för många för att kunna räknas.

Antal imponerande månar på himlen runt halv på natten 12: 1. Jättefull.

Antal dalkullor som kommer på besök imorgon: 1. KARIN! Yeah :)


Kära vänner! Det var allt för nu. Tänkte bara påmina er om att svara på den lilla lilla frågesporten. Chansa chansa och var anonyma om inte vågar annat. Jag lovar att jag tycker om er även om ni har alla fel.

Puss puss och keep on walking!

Förresten, ett liiiitet ord på det:
Minimal

Cliffhanger: Den som lever får se. To be continued...

Flurry & Quiz

Yo!

Vad har man för sig som är så superbusy så att man inte hinner printa ner några väl valda rader här då? Antingen ligger man på playan sippar fruktiga drinkar med tjejgänget och får massage av en liten thailändare eller så serverar man tre miljoner McFlurry med daim och desinficerar lika många bord. Glamourama nästa för mig!


OBS! Glassen på bilden är en random glass och inte en McFlurry.

Anyway.

Om du läser det här vet du nog ett och annat om mig, eller du kanske tror att du vet det i alla fall. För att skilja agnarna från vetet har jag ordnat en liten tipspromenad (det kanske heter frågesport eftersom man nu missar själva promenaden där framför datorskärmen). Här har ni käraste vänner, vad vet ni egentligen om Vendelicious?

1. Vad drömmer jag mest om på nätterna nuförtiden?
1. Att flytta hemifrån.
X. Hamburgare
2. Christiano Ronaldo

2. Jag gråter av... 
1. Glädje, sorg, musik, bröllop, begravning, sport och film. Bland annat.
X. Delfinshowen i Kolmården.
2. Programmet Talang i Tv4.

3. Det värsta jag vet är...
1. Att säga hejdå till människor.
X. Att dammsuga.
2. Att flyttstäda.

4. Jag läser helst:
1. Cosmopolitan
X. Aniara
2. Självhjälpsböcker

5. Jag har inte kallats:
1. Wendy the tree, Vevan
X. Vendelapendelaåtervendela, Vendelicious
2. Vandalela, Vimsela

Good luck! Bara att slänga in svaren bland kommentarerna så kommer facit i sinom tid. Vinnaren får mitt hjärta, äran och en hyllningsdikt. Go for it! 

Tänkte bara påminna er om att det är HELG så här kommer lite ord, yeah:

1. Ledig
2. Helg
3. Ledighelg (från och med nu är det ett riktigt ord i den Vendeliciousiska ordlistan)
4. McFlurry

Ha det finemang mina kära, ät glass vettja! Puss

Cliffhanger: Relationship status: It's complicated. To be continued...

Om att få ändan ur vagnen

Hej hopp! Jag lever. Så nu vet ni det. På senaste tiden har jag vigt mitt liv åt snabbmatskedjan med samma slogan som namnet på denna blogg, så därför har det varit helt dött här. Nu blire andra bullar!

Ibland är jag väldans effektiv (oftast under press), men några gånger kan det ju vara lite si och så med att fixa grejer. Här kommer en liten lista på saker jag borde ta tag i (inom en framtid):

1. Ta bort skyddsplasten från datorn. Köpte den för snart två år sedan. Den är lite äcklig nu. Plasten alltså.
2. Sälja min gamla fiol. Köpte en ny för fyra år sedan.
3. Komma på vad jag ska bli. Har väl haft hela livet på mig.
4. Lämna tillbaka min skåpsnyckel till skolan. Borde gjort det innan jul.
5. Åka och volontärarbeta. Har väl tänkt på det sen högstadiet.
6. Lära mig att få något sorts lokalsinne. Det är och har alltid varit obefintligt.

Jaja, medan jag skjuter upp allt på listan innan ska ni få en finfin bild att njuta av. Ni fattar väl att jag är coolast på jobbet när jag kommer glidande i denna:


Eskil i mitt hjärta. Bilden är från kära syster.

Här kommer ett ord:

Öronmussla (är inte det ett sjukt äckligt ord? Får typ kväljningar)

Förresten kära vänner, tror nog jag börjar att ta bort plasten från datorn. Hur svårt kan det va? (kan Linda Bengtzing, så kan väl jag.)

Cliffhanger:
You think you know me, don't you? To be continued...

Man måste ju bara älska...

...Nordkoreas VM-lag:

Jong
Y An
Hong
Ji
J Ri
Mun
K Ri
Pak
C Pak
Cha
M Ri

Varför ha långa efternamn liksom? Det är ju waste av bokstäver.  

Jag har varit på kurs idag. Min chef försökte impa på kursledaren genom att skicka dit mig och kollegan i välstruken uniform (ja, han poängterade extra i ett sms att den skulle vara välstruken). Vi var dock de enda som dök upp så. Alla andra dök upp i vanliga, snygga, bekväma och framför allt; civila kläder. Epic fail på min extra noggranna strykning säger jag bara.


Nej, man kan inte lyckas jämt. (Det kanske syns)

Jaja.

Idag har jag lärt mig ett nytt ord:
2-meter-smiles

Det upptar all min tankeverksamhet.

So long vänner! Keep on walking.

Cliffhanger: To Do or Not To Do? To be continued...

Hits och glass

Mina kära vänner, nu är det dags att snacka lite viktiga grejer här. Nämligen musik. Eftersom jag är otroligt kreativ och musikalisk samt egotrippad och här (exklusivt för er) en liten låtlista på mästerverk jag har varit med och/eller skapat själv:

1. Vendelas och Emelies busshits (innehåller bland annat hiten "Nu tycker jag att bussen ska komma". Dessa hits skrevs inte helt otippat i väntan på bussen. Emelie var min partner in crime)
2. "Det var vår" (skriven för den otroligt coola popgruppen Aghast som tog världen med storm. Eller skulle ta världen med storm. I vår fantasi i alla fall. Tror tv-tittandet av Fångarna på Fortet kom ivägen)
3. "Håll dig borta från mig" (hat-låt om och till myggor. Skriven i frustration i ett vindskydd runt halv-tretiden på morgonen tillsammans med kusin och syster. Innehåller koreografi med både viftande och handklapp)
4. "Hallonsoda" (skriven med hjälp av ovan nämnda personer. Den rimmar väldigt bra. gott-flott-kokt exempelvis)
5. "På läger" (jag säger bara instrumentalbreak med viskkör, handklapp OCH höjning. Rena rama schlagern)

Någonstans emellan var jag även tvungen att skriva en låt i skolan, men den har liksom inte etsat sig fast som de övriga hitsen. Kan inte ha varit mycket att ha. Nä, det går ju inte att skriva på beställning liksom. Behövs en mygga eller två för att hitta det riktiga flowet.

Förövrigt har lilla familjen säsongsdebuterat på Smultronstället idag. För eventuellt oinvigda är det en glassrestaurang som ligger inte allt för långt från den Vendeliciousisca palatset. Efter en färd i fordon framfört av övningskörande bror så glassade vi in på ovan nämnda restaurang. Vi slog vant upp menyerna och min ömma moder valde föga överraskande Twin Peaks (en gång gjorde hon misstaget att inte välja denna glass, det gör hon inte om. I Smultronställstermer är hon minst sagt konservativ). Resten av la familia beställde och sedan satt vi och hånskrattade åt orutinerade restaurangbesökare med alldeles för stora glassar. Familjen Korvsjö-Eriksson (alla som inte vet vad en korvsjö är, får gärna slänga in en kommentar så lovar jag att förklara, kanske visa en illustrerande bild också) mumsade i sig all glass och glasshostade en liten stund innan det var dags att besöka turistbodarna. Samma krims-krams som alla andra år fanns kvar och glada i hågen körde lilleman via en broöppning hem den lyckligt äckel-mätta familjen. Slutet gott, glass gott.

Lite ord på detta då:
1. Korvsjö
2. Glasshosta

So long!

Cliffhanger:
Eftersom den senaste cliffhangern inte avslöjades i detta inlägg, kommer den då i nästa? To be continued...

Recept

1. Ha långtråkigt med en vän på praoplatsen
2. Slösurfa
3. Hamna på en receptsajt för muffins
4. Hitta på egna recept, både mer och mindre seriösa är välkomna
5. Rösta högsta betyg på det egna aldrig bakade receptet från alla datorer på en tidningsredaktion
6. Följ upp med att rösta lite från datorer hemma
7. Provbaka aldrig
8. Tacka ja till att vara med i kokboken med de mest populära recepten från sajten
9. Köp boken
10. Färdigt!

Sju år senare funderar jag fortfarande på om det inte börjar bli dags att provbaka det här receptet.

(bild från www.dagensmuffin.se)
 
Orden:
1. Fotbolls-VM
2. Tshabalala
3. Skoskav

Cliffhanger: Nakenchock. To be continued...

Bra utgångsläge?

Vem tror ni skulle svara på en sådan här kontaktannons?

Långa skogspromenader. Sudoku och korsord. Morgonkaffe. Bakar eget bröd. Rök -och barnfri. Bor på landet. Lyssnar på klassisk musik. Melodikrysset. Loppis.

????

Just det, pensionärskvinnor. Det är inte vad jag kallar ett optimalt utgångsläge för en straight kvinna på 22 år. Tyvärr.

Ord i jag tänker på i skrivande stund:

1. Tant
2. Tant
3. Tant
4. Wastepomme

Kära vänner, tur att alla mynt har två sidor. Den andra sidan av mitt mynt får ni lära känna en annan gång.
Förresten, don't worry, snart kommer det att dyka upp lite bilder på denna blogg. Ska bara gå till talpedagogen med min teknikanalfbetism först.

Cliffhanger: Är det endast mästerkockar i kokböckerna? Vad krävs för att komma med? To be continued...

Snailemail

Det här med teknik kära vänner... Eftersom alla ni 12 som hittills läst denna fantastiska blogg med största sannorlikhet känner mig (mer eller mindre bra) så är det ganska troligt att ni även känner till mitt förhållande till teknik. Det är, tjaa, inte ett helt och hållet problemfritt. Äh, jag är typ tekniskanalfabet. Så, puh, då var det sagt. (Har äntligen kommit över förnekelsestadiet)

I alla fall så reagerade till och med jag när min kära fader häromdagen skulle maila till sin arbetskollega i firman. Glad i hågen kommer han och säger till mig att han har mailat sin kompanjon och att ingen får ta mailet ur vår brevlåda, det ska nämligen ligga där så att mottagaren kan komma förbi och hämta det där.

Är det bara jag som känner att den där ekvationen inte riktigt går ihop? Visserligen är det ju några år sedan jag sist läste matte, men det där känns inte helt riktigt. Är liksom inte poängen med mail att man ska slippa alla dessa brevlådor och att det ska gå snabbt samt att det är miljövänligt? Det kanske bara är jag, men någonstans kändes det som själva poängen med att maila försvann i samma ögonblick som pappa valde att skriva ut mailet och lägga det i brevlådan. Men, ni som har lite mer koll på det där tekniska kanske kan förklara för mig om snailemail är det nya svarta inom tekniken?!

Words on my mind den här morgonen:

1. Snailemail
2. Svengelska

So long friends!

Cliffhanger: Vem skulle svara på kontaktannonsen? To be continued...

Tjipp!

Idag när jag satt och shreddade sönder pianot (med de tre låtar kan efter 5,5 års pianostudier) kände jag att stunden som ni alla väntat på var kommen. Dags för Vendelicious att skaffa blogg. Sagt och gjort.

Så här är jag nu nu i cyberspace tillsammans med resten av jordens i-landsbefolkning. Jaja, efter 28,5 timmars arbete under de senaste 3 dagarna är det HELG för min del nu då. För vanliga dödliga människor är det väl mest en vanlig tisdag, men för en medarbetare på en känd snabbmatsrestaurang med I'm lovin' it som slogan, så beter sig inte veckorna riktigt som för andra med 9-5-jobb. Anyway så är det då helg nu och det firar jag med att måla naglarna rosa samt bära strumpor i annan kulör än svart. Nice!

Jag gillar ord, så därför tänkte jag delge de ord som upptagit mest tid uppe i hjärnkontoret senaste tiden (utan inbördes ordning). Here you go:

1. Wastepomme
2. Tritonussubstitut

Vill någon ha en närmare förklaring så är det bara att droppa en liten kommentar så öppnar jag dörren till Vendelicious magiska ordförråd. Ja, det var väl allt för nu. So long friends!

Cliffhanger:
Vad menas med begreppet snailemail? To be continued...

RSS 2.0